Dansk designikon satser på miljømerking

Montana, kjent for moderne og stilrene hyller og reoler, er ikke bare opptatt av det ytre. Mange av produktene deres er sertifisert med EU Ecolabel, Svanemerkets europeiske søstermerke.

Montana miljømerket med EU Ecolabel. Foto: Montana

Montana lager fargerike, elegante og eksklusive reoler. Du kan plukke og mikse og sette sammen akkurat den kombinasjonen av hyller, skap og andre elementer som passer deg og ditt behov. I 2019 sertifiserte Montana produktene Montana System og Montana Free med EU Ecolabel – det offisielle europeiske miljømerket.

– Det var svært viktig for oss å få denne sertifiseringen på plass, og det er noe vi har jobbet med i lang tid. Bedrifter måles ikke lenger på profitt alene eller på å være de beste i verden. De blir også målt på hvilket miljøavtrykk de etterlater seg. Dette tar vi på stort alvor. Vi jobber med svært høye kvalitetsstandarder slik at møblene kan brukes i generasjoner, sa Montanas direktør Joakim Lassen da sertifiseringen var et faktum.

Bedrifter måles ikke lenger på profitt alene eller på å være de beste i verden. De blir også målt på hvilket miljøavtrykk de etterlater seg.

Joakim Lassen, direktør Montana

EU Ecolabel tilsvarer Svanemerket, og er det offisielle miljømerket i Europa. EU Ecolabel er også et helhetlig miljømerke som stiller strenge krav til hele livssyklusen til et produkt og alle relevante miljøproblemer som kan oppstå underveis.

EU Ecolabel sikrer:

  • At en stor andel av trevirket kommer fra bærekraftig sertifisert skogbruk
  • Svært strenge krav til kjemikalier som kan skade miljøet
  • Svært strenge krav til helseskadelige kjemikalier
  • At det er mulig å demontere møblene for gjenbruk eller reparasjoner
  • At det er reservedeler tilgjengelig i 5 år fra kjøpsdato