Personlig pleie og hygiene

Svanemerkede pleie- og hygieneprodukter virker godt og tar hensyn til både helse og miljø

Kremer og såper trekker inn i huden og skylles ned i avløpet når du dusjer. Huden er ikke tett. Derfor er det viktig både for helse og miljø hva kremen du smører deg med er laget av.

En vanlig dag bruker du kanskje både dusjsåpe, sjampo, balsam, bodylotion, deodorant, hudkrem, stylingprodukter til håret og sminke til fjeset. De fleste av oss har brukt mange hudpleieprodukter allerede før frokost.

Svanemerket stiller strenge krav til hva sminke, kremer, såper og shampo kan være laget av.

I produkter vi bruker til hud og hår kan det være stoffer som kan skade helse og miljø. Noen av dem har status som miljøgifter. De har til felles at de er giftige, at de ikke brytes ned i naturen, og at de lagrer seg i kroppene til dem som får dem i seg.

Svanemerket stiller svært strenge krav til alle kjemikaliene som inngår i svanemerkede produkter til hud og hår. Kravene tar hensyn til både helse og miljø, og utelukker en lang rekke stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende eller ha andre skadelige helseeffekter. Så slipper du å lære deg hva f.eks parabener, siloksaner, PFAS og andre fluorstoffer betyr.

Les mer

Nyheter