Ny pressesjef på plass hos Svanemerket

– Jeg gleder meg å lære av de som er best i klassen på miljø- og klima, og vise hvordan det slettes ikke trenger å være vanskelig å ta de mest bærekraftige valgene, sier Nina Margareta Høie.

Nina Margareta Høie er ny pressesjef i Svanemerket.

Bærekraft er i vinden om dagen, og Svanemerket, Norges offisielle miljømerke, opplever stor etterspørsel av tjenestene sine. Nå satser de ytterligere på tydelig, målrettet kommunikasjon og ansetter Nina Margareta Høie i en nyopprettet stilling som pressesjef.

– Jeg gleder meg til å bli ordentlig kjent med Svanemerket. Jeg er imponert over hvordan de jobber for å gjøre det så enkelt som mulig å ta de mest miljøvennlige valgene, enten det er i butikken eller ved offentlige anskaffelser. De sitter på mange spennende historier og kunnskap som fortjener å komme opp og frem, for klima og kloden er vårt felles ansvar, sier Høie.

Høie kommer fra stillingen som senior kommunikasjonsrådgiver i Plan International Norge. Hun har de siste årene jobbet med internasjonal utvikling og bistand, både i Norge og i utlandet, deriblant for FN. Høie har også en master i helse- og markedskommunikasjon fra Nederland.

– Nina har solid erfaring med å formidle komplekse saker på en enkel måte. Det kommer godt med hos oss i Svanemerket. For oss er det viktig at alle skal få mulighet til å ta gode, grønne valg uten å måtte være ekspert på miljø og klima selv. Det er et stort behov for forenkling og standardisering og nå har vi fått en sterk ressurs til med på laget, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Saken ble først publisert i Kampanje.