Svanemerket mensbeskyttelse fra Ginger Organic

Nå får du Ginger Organic svanemerket mensbeskyttelse på Meny. Både truseinnlegg, bind og tamponger er laget av økologisk bomull og er helt uten problemkjemi. Mensbeskyttelse er de mest kroppsnære produktene vi har, og derfor er det viktig hva de er laget av.

Svanemerket mensbeskyttelse er bra for både helse og miljø.

Danske Ginger Organic lanserte i går sine svanemerkede bind, innlegg og tamponger i Norge. Sertifiseringen med det offisielle, nordiske miljømerket henger høyt, og viser at Ginger Organic ikke inneholder problemkjemi, men er gode valg for både helse og miljø. Produktene selges i Meny-butikker.

— Vi er kjempestolte av svanesertifiseringen! Det er en garanti for at produktene våre er gjennomgått fra A til Å, og er toppvalg både når det gjelder egen helse og når det gjelder miljø, sa Helena Fernando-Kristensen, grunnlegger og daglige leder av Ginger Organic.

Kvinner har mensen i mer enn seks år

Huffington post regna ut at hver kvinne gjennomsnittlig sett har 456 menstruasjoner i løpet av livet. Det betyr at kvinner gjennomsnittlig sett har mensen i 2 280 dager – eller 6,25 år til sammen. Et anslag tilsier at hver kvinne bruker 11 900 bind eller tamponger i denne perioden.

I Norge er det 1 400 000 kvinner mellom 15-54 år. Hvis de i gjennomsnitt har mensen i fem dager 12 ganger i året, og bytter bind eller tampong fem ganger i døgnet, vil det si at norske kvinner bruker 420 000 000 bind eller tamponger i året.

Vi tenker kanskje ikke på bind og tamponger som viktige miljøvalg, men når omfanget er så stort – bare her i lille Norge – er det klart at det betyr noe hvordan alle disse produktene er laget. Hverdagsvalgene våre er viktige, nettopp fordi det er så mange av dem. Hvis et enkelt valg bare har en liten miljøgevinst, kan effekten likevel bli stor når vi ser det samlet. Selv små gevinster blir store når de blir mange nok.

Ginger Organic har et stort utvalg produkter.

Våre mest intime produkter

Mange kvinner handler kanskje bind og tamponger på gammel vane. Men dette er de aller mest kroppsnære produktene vi har, og det er viktig at de ikke er fulle av kjemikalier du ikke vil ha tett på eller inn i kroppen.

Ordinære bind og tamponger kan inneholde kjemikalierester fra både bomullen og den øvrige produksjonen. Vanlig bomull dyrkes ved hjelp av store mengder sprøytemidler, og rester av dette kan finnes igjen i ferdige bomullsprodukter. Noen bind og innlegg er også tilsatt parfyme, lotion, farge og luktreduserende stoffer. Svanemerket krever at hygieneprodukter som dette skal være laget av sertifisert økologisk bomull, som ikke er sprøytet med skadelige kjemikalier. Vi stiller også strenge krav til kjemikaliebruken i resten av produksjonen, så svanemerket mensbeskyttelse er både parfymefri og uten lotion og luktreduserende stoffer. I de delene som er tett på kroppen er det heller ikke tillatt med fargestoffer.

Les mer