Svanemerket topper laget

Trude Ertresvåg blir ny leder for Svanemerkets offensive satsing på profesjonelle innkjøp.

Svanemerkets nye leder for profesjonelle innkjøp, Trude Ertresvåg, sammen med Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Offentlige innkjøpere handler inn for 600 milliarder kroner i året. Å utnytte denne markedsmakten er avgjørende for å få fart på den grønne omstillingen. Dette er bakgrunnen for at Svanemerket har anskaffelser som et sentralt satsingsområde, og har opprettet en ny stilling styrke dette arbeidet ytterligere. Ertresvåg skal lede satsingen mot profesjonelle innkjøp, og vil bli en del av ledergruppen i Svanemerket, og dermed rapportere til administrerende direktør Cathrine Pia Lund.

Vi er strålende fornøyde med å ha fått en kapasitet som Trude Ertresvåg med på laget vårt. Ertresvåg har omfattende erfaring og spisset kompetanse knyttet til profesjonelle innkjøp. Hun blir en sentral ressurs som skal bidra til at vi får enda større fart på profesjonelle anskaffelser som motor for grønn omstilling.

Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Svanemerket.

Ertresvåg skal sammen med sitt team sikre dialog, koordinering og samarbeid mellom offentlig sektor og næringslivet, bidra til kunnskap og forutsigbarhet om miljø- og klimakrav, og utvide tilbudet til medlemmene i Nettverk for miljømerket innkjøp.

– Noen ganger klaffer alt, og for meg er muligheten til å standardisere og forenkle arbeidet for innkjøpere gjennom Svanemerket en sjanse jeg ville gripe med begge hender, sier Ertresvåg.

Ertresvåg har siden 2014 ledet miljø- og klimaarbeidet til Norges største offentlige innkjøper, innkjøpsorganisasjonen til norske sykehus, nå Sykehusinnkjøp.

– Dette er riktig jobb til riktig tid. Vi kan ikke sitte på hver vår tue og tenke glupt. Skal vi få til nødvendig omstilling og sikre grønn konkurransekraft for norsk industri, rekker det ikke løfte kompetansen i den enkelte innkjøpsorganisasjon. Vi trenger standardisering for å få volum bak kravene som stilles. Svanemerket skal løfte sitt strategiske arbeid som koordinerende og samlende instans for innkjøpere, sier Ertresvåg.

I tillegg til bred erfaring med profesjonelle anskaffelser i offentlig sektor, har Ertresvåg jobbet i REMA 1000 AS med bærekraft og forbedringer i leverandørleddet. Hun har også arbeidet seks år i utenriksdepartementet og ved internasjonal avdeling på Stortinget. Hun har en master i politisk sosiologi fra London School of Economics and Political Science.

Ertresvåg starter i jobben 1. juni i år.