Seminar: Miljømerket arbeidstøy – innkjøperne er klare, hva med leverandørene?

Av alt vi forbruker i Europa er klær og tekstiler den fjerde mest miljøbelastende sektoren. Virksomheter står for en betydelig andel av forbruket og nå vil de ha endringer. Bli med på samling med Innkjøpernettverket, og hør fra Svanemerkets eksperter, politikere, store innkjøpere og representanter fra bransjen.

  • Tid: 23. november 2023 kl 08:30-12:00
  • Sted: Grand Hotel Oslo by Scandic
Opptak fra seminaret 23. november – virksomheter står for en betydelig andel av tekstilforbruket og nå vil de ha miljømerket arbeidstøy

Klær og tekstiler er det fjerde mest klima- og miljøbelastende av alt vi forbruker i Europa. Forbruket er problematisk på mange måter. Overforbruk av ressurser, bruk av sprøytemidler og andre kjemikalier, til dels elendige arbeidsforhold, og fravær av returordninger

Forbruket til offentlige og private virksomheter står for en betydelig andel av dette, og nå vil virksomhetene ha med produsenter og leverandører av arbeidsklær på en dugnad for å få til endringen som er nødvendig.

Vi inviterer til halvdagssamling der store offentlige oppdragsgivere forteller om forventninger de har til bransjen framover, og hvilke krav bransjen må være forberedt på de neste årene. Mathilde Tybring-Gjedde fra Høyre vil at hele tekstilbransjen skal gjennom en stor omstilling der retursystem, merkeordninger og sporbarhet er viktige elementer.

Vi har også med offensive representanter fra bransjen som har bærekraft høyt på agendaen og som leverer på dette. Produsenter og leverandører av arbeidstøy er en viktig part for å få til de nødvendige endringene, og dette er en viktig arena for å møte store innkjøpere med ambisjoner.

Vennligst send mail til Jorunn Amundgård dersom du ønsker å delta, ja@svanemerket.no.

Program

Programmet begynner med kaffe og litt å bite i kl 08.30 og avsluttes 12:00.

  • Velkommen ved Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Miljømerking Norge
  • Svanemerkets krav til tekstiler. Audrun Utskarpen, senior miljørådgiver i Miljømerking Norge 
  • Vi har høye ambisjoner! Bærekraft skal styre valg av leverandører framover! Kristin Ulstein, Kategoriansvarlig Konsernstab Innkjøp i Posten Bring
  • Vi vil ha miljømerkede arbeidsklær! Hvorfor, og når? Bergen kommune, Bærum kommune, Asker kommune.
  • Klesindustrien må endres! Dere er endringen. Mathilde Tybring-Gjedde, Stortingsrepresentant for Høyre
  • Miljømerking gir økt konkurransekraft for norske virksomheter. Linda Vist, Direktør bransjeforeningen Handel i NHO Service og Handel.
  • SWM – våre valg og hvorfor. Børre Myklebust, Supply Chain Manager, Sverre W. Monsen AS
  • 170 år uten hemmeligheter – det er hemmeligheten. Trude Ertresvåg, CSO Devold of Norway, og Rebecca Skram Helgestad, fagansvarlig i Devold Protection.

Avslutning med deilig lunsj.

Har du spørsmål om arrangementet? Ta kontakt med oss.

Jorunn Amundgård

Seniorrådgiver anskaffelser

+47 97539580ja@svanemerket.no

Les mer