Grande vinner Merkebrukerprisen 2021

– Jeg er veldig stolt over prisen, og håper dette kan være til inspirasjon for andre bedrifter i bransjen, sier en glad Torbjørn Hjelden, daglig leder i Grande Fabrikker.

Fra venstre ser vi Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Miljømerking Norge, Torbjørn Hjelden, daglig leder i Grande Fabrikker, og Ann Elisabeth Gjerde Hovde, ordre- og logistikkleder i Grande Fabrikker.

Grande Fabrikker har i sin offensive tilnærming til Svanemerket vært en pådriver i bransjen og vist andre aktører at det nytter med grønn omstilling. Svanemerket er en viktig del av kommunikasjonen, og for dette får de merkebrukerprisen på proffmarkedet for 2021.

Jeg er veldig stolt, og håper dette kan være til inspirasjon for andre bedrifter i bransjen.

Torbjørn Hjelden, daglig leder Grande Fabrikker

For å bidra til det grønne skiftet og overgangen til en mer sirkulær økonomi, lager Svanemerket strenge miljøkrav som reduserer klimautslipp og påvirkning på miljøet. Men det hjelper ingenting hvis ikke noen produsenter faktisk er villige til å strekke seg etter å oppnå alle de kravene vi stiller. Det har Grande gjort, og ikke bare en gang og for ett produkt, men for 1450 produkter!

Men selv om Grande tilbyr svanemerkede produkter til markedet, så må jo noen også velge å kjøpe dem. Og skal noen velge å kjøpe dem, må de få vite om at de er gode miljøvalg.

– Det er utrolig viktig som Grande har gjort – ikke bare å ta jobben med å svanemerke produktene, men også å vise det fram, fortelle om det, og være stolte av det utad, sier Cathrine Pia Lund, administrerende direktør i Miljømerking Norge.

Det er ikke lett å oppnå Svanemerkets krav. Vi trenger samarbeidspartnere som er forut for sin tid, og Grande er et forbilde i bransjen og viser at det er mulig.

Grande fabrikker en leverandør av møbler og innredninger for skoler, barnehager, kontor og offentlige miljøer.

Les mer