Libresse med svanemerkede bind

Visste du at i løpet av livet bruker en kvinne rundt 12 000 bind eller tamponger? Fordi det samlede forbruket er så stort, er dette også et område der det er viktig å ta gode miljøvalg. Det har Libresse gjort litt enklere for deg nå: De har svanemerket 32 varianter av bind og truseinnlegg.

Libresse har nå svanemerket en lang rekke bind og truseinnlegg. Foto: Produsenten

Bind, truseinnlegg og tamponger er viktige forbruksvarer for kvinner. Et overslag fra Huffington Post viste at hver kvinne bruke oppimot 12 000 slike produkter gjennom livet. Ganger vi dette tallet opp med antall kvinner i Norge, Norden eller Europa, ser at den samlede mengden blir svært stor. Derfor betyr det noe hvordan alle disse produktene er laget, og hva de inneholder. Det er derfor Nordens offisielle miljømerke har utviklet miljø- og helsekrav til denne typen produkter.

Våre mest intime produkter

– Bind og annen mensbeskyttelse er blant de mest intime produktene vi har. Derfor er det bra Libresse nå har gjort det enklere å finne bind som har gjennomgått en svært streng kontroll på hvilke kjemikalier som kan brukes i prosessen. Svanemerket stiller også tydelige krav til kvalitet for denne typen produkter, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Svanemerket mensbeskyttelse er produsert på en måte som belaster miljøet mindre enn andre. For eksempel stimulerer miljøkravene produsenten til å bruke fornybare råvare. Trevirket som papiret er laget av må komme fra sertifiserte skoger, og bomullen som brukes må være økologisk – og ikke klorbleket. Svanemerket stiller også strenge krav som luker ut mange kjemikalier vi ikke vil ha så tett på kroppen. Svanemerkede bind og truseinnlegg kan heller ikke inneholde parfyme og fargestoffer.

Les mer