Tufte lanserer svanemerket undertøy

Tufte kommer nå med svanemerkede boksere og hipstertruser til dame, herre og barn! Dermed har det blitt enklere å ta et godt miljøvalg også når det gjelder de plaggene vi har nærmest kroppen.

Produktbilde som viser fire fargerike undertøysprodukter fra Tufte
Det svanemerkede undertøyet fra Tufte oppfyller omfattende og helhetlige miljøkrav til selve produktene og hele prosessen som ligger bak. Foto: Tufte

– Det er supert at utvalget av svanemerket undertøy nå blir enda bedre, dette er jo plagg de fleste velger å kjøpe nytt. Svanemerket stiller strenge og helhetlige krav til tekstilproduksjon, og for plagg vi har innerst på kroppen er det ekstra betryggende at de oppfyller omfattende krav til de kjemikaliene som er brukt på veien fra bambus til bokser, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Tuftes produkter er laget av en blanding av bambus lyocell og modal, som begge er viskosestoffer. Svanemerket stiller mange og helhetlige miljøkrav til klær uansett hva de er laget av. Hele produksjonsprosessen fra A til Å må oppfylle krav som tar hensyn til råvarene som hentes ut fra naturen, forbruket av vann og energi i fabrikken, krav til alle kjemikaliene som blir brukt, kvaliteten på det ferdige plagget og ikke minst arbeidsforholdene på fabrikken som lager klærne. Det er krevende å oppfylle kravene, og bare de beste får det til.