Maling – er det ikke nok å være strøken?

Når du skal male tenker du sikkert mest på valg av farge og glansgrad. Vi stiller litt flere krav til en maling.

Et åpnet malingsspann med en pensel
For Svanemerket er det mer enn fargen som teller – vi stiller mange andre krav for at du enkelt skal kunne ta gode miljøvalg.

Kjemikaliene den er laget av, for eksempel. Vi vil ikke at de skal føre til dårlig inneklima hjemme hos deg. For hva skjer egentlig når maling tørker? Da slipper den ut en god del kjemikalier, og resten fester seg til veggen. Derfor er det utrolig viktig at de kjemikaliene som dunster ut i minst mulig grad forurenser luften der du har malt. Så dette stiller Svanemerket mange og strenge krav til. De stoffene vi ikke vil at du skal få i innemiljøet ditt, de utelukker vi fra svanemerket maling.

Kvalitetskrav

Samtidig er jo en del kjemiske stoffer også helt nødvendig for at malingen skal være drøy å bruke, at den skal feste godt på veggen og at den malte veggen skal tåle at du kommer borti den. Derfor har vi mange krav til kvalitet på malingen. Vi vil jo at du ikke skal trenge å male hver fjortende dag, heller. Det er både dyrt og miljøfiendtlig. 

I alt må en svanemerket maling dokumentere at den oppfyller 30 detaljerte krav. De tar hensyn til både natur, miljø og lommebok, og ikke minst til helse og trivsel for alle som bor hjemme hos deg.

Selvsagt vil du ha det fint hjemme. Vi passer på at bare de beste malingene klarer å oppnå Svanemerket. Resten er opp til deg.