Spørsmål og svar om Svanemerkets nye, skjerpede krav for fond og investeringsprodukter

Vil du investere sparepengene i miljø og en bærekraftig fremtid? Da er et svanemerket investeringsfond noe for deg. Hva er et svanemerket fond? Og hvilke krav stiller vi? Det kan du finne svar på her.

For å bidra til å nå de globale målene må næringslivet/selskaper omstille seg til å bli mer bærekraftige. Svanemerkede investeringsfond og spareprodukter er et verktøy som lar sparere og investorer påvirke selskaper til denne omstillingen.

For at kravene skal være aktuelle og drive utviklingen videre, skjerper Nordisk Miljømerking kravene til svanemerkede fond. Svanemerkets første generasjon av krav ble lansert i 2017 og gjelder fram til mars 2023. Svanemerket andre generasjons krav ble lansert i februar 2022 og gjelder til mars 2025.

Fond som allerede er svanemerkede har cirka et år på seg for å vise at de oppfyller de nye og strengere kravene. Alle godkjente fond som markedsføres i et gitt land vises på den nasjonale nettsiden. Fram til mars 2023 vil også fond som oppfyller den tidligere generasjonen krav finnes her. Følgende spørsmål og svar er for andre generasjons krav.

Forklaring

Når det står for eksempel «O4» eller «P1» i teksten under, er det en referanse til krav som er obligatoriske eller som gir ekstra poeng.

Spørsmål og svar om ekskludering

Spørsmål om inkludering

Spørsmål og svar om EUs nye regelverk for bærekraftig finans

Les mer