Svanemerket makeup

Sminke kan inneholde kjemikalier vi helst bør unngå. Men det finnes mer miljøvennlige alternativer: De danske merkene Miild og Rudolph Care har, som de første i verden, klart å lage sminke som oppfyller alle Svanemerkets krav.

Det finnes miljøvennlige alternativer når du skal velge makeup.

De to danske makeup-artistene Tanja Gregersen og Tine Emilie Svendsen var begge plaget av allergi. Derfor bestemte de seg for å lage sminke selv. Da kunne de ha full kontroll på hva produktene var laget av, samtidig som de fikk den høye kvaliteten de var ute etter. Du kan lese mer om Miild-gründernes historie her.

Miild har utviklet et fullt spekter av makeup-produkter i mange farger. Alle er sertifisert med Svanemerket, Allergy Certified og Ecocert Cosmos.

Svanemerket hudpleie, hårpleie og lipgloss fra Rudolph Care

Rudolph Care har i tillegg til hud- og hårpleieprodukter også utviklet lipgloss i tre farger.

Lips by Rudolph Care

I Norge selges Miild på VITA, og Rudolph Care på VITA, Fredrik & Louisa og i diverse skjønnhetsbutikker på nett.

Hva betyr det at sminken er svanemerket?

Svanemerket er det offisielle nordiske miljømerket. Merket ble opprettet av myndighetene for å gi forbrukere troverdig miljøinformasjon om produkter. Svanemerket stiller mange og strenge krav til de produktene som skal sertifisere seg. Kjemikaliekravene er særlig strenge, og tar hensyn både til helsen og til naturen.

Kravene utelukker alle stoffer som norske og europeiske myndigheter vurderer som så skadelige at vi skal slutte å bruke dem. Svanemerket utelukker også enkeltstoffer, og hele grupper av kjemikalier på begrunnet mistanke om at de kan føre til helseskade og/eller miljøskade, og er derfor enda strengere enn myndighetene.

Les mer