Vask og rengjøring

Svanemerket vask gjør skikkelig rent samtidig som det tar hensyn til helse og miljø

Svanemerket sikrer deg mer miljøvennlige vaskemidler som vasker huset skinnenende rent samtidig som du unngår mange skadelige kjemikalier og bevarer et sunt inneklima hjemme.

Rengjøring er kanskje ikke det morsomste i verden, men det er viktig både for trivselen og helsen at hjemmet ditt er rimelig rent. Kjemikalier som dunster ut eller slites av alle tingene vi har hjemme, lagrer seg i støv rundt i huset, og kan komme opp i betydelige mengder.

Dame som rydder og vasker stuen
Velg vaskemidler som gjør huset rent, samtidig som du unngår mange skadelige kjemikalier og bevarer et sunt inneklima.


Men når du skal vaske, er det viktig at du ikke tilfører hjemmeluften enda flere kjemikalier vi helst vil unngå. Derfor bør du velge svanemerkede vaskemidler. De oppfyller svært strenge krav til hva de kan være laget av:

  • Svanemerket begrenser alle stoffer som er klassifisert som allergifremkallende svært strengt. Det betyr for eksempel at det strenge krav til både typen og mengde parfymestoffer produsenten kan bruke i vaskemiddelet.
  • Forbud også mot alle stoffer som er hormonforstyrrende.
  • Ikke tillatt å tilsette mikroplast eller bruke plastfilm som kan bli til mikroplast når den løses opp.
  • Vaskemidlene våre er bare en kort tid innom flatene du vasker, så tømmer du dem ut i vasken. Avløpsvannet renses, men det er ikke mulig å fjerne alle kjemikalier som er i det. Derfor stiller Svanemerket også strenge krav til at kjemikaliene ikke skal være giftige for livet i vann.

Rengjøringstips

  • Bruk mikrofiberklut – da kan du i mange tilfeller droppe å bruke vaskemidler i det hele tatt
  • Velg svanemerkede vaskemidler, så unngår du mange problematiske kjemikalier inne i huset ditt og ute i naturen
  • Husk å dosere riktig! Det står bak på flaska hvor mye såpe du skal bruke. Å bruke for mye er både dårlig for miljøet og for lommeboka.
  • Mye av skitten i huset kommer utenfra. Bruk dørmatte og ta av skoene før du går innover i huset.

Nyheter