Grønn markedsføring: Det som kommuniseres må kunne dokumenteres

Tilliten til grønn markedsføring er alarmerende lav blant forbrukere. Det skaper store utfordringer og mye usikkerhet, også for seriøse virksomheter som gjør mye rett. Men trenger grønn markedsføring egentlig være så vanskelig og hvordan blir veien videre?

  • Dato: 24.mai
  • Tid: 9:00 – 10:00, frokost fra kl 8:30
  • Sted: Grand Hotel Oslo by Scandic

Se opptak fra arrangementet under.

Kun to av ti forbrukere stoler på at et produkt som er markedsført med ord som miljøvennlig, bærekraftig eller klimanøytralt faktisk er det, ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos for Svanemerket. Dette skaper utfordringer også for seriøse aktører som gjør mye rett i sitt bærekraftsarbeid og kommunikasjon. Ikke minst for forbrukere og innkjøpere som ønsker å ta mer bærekraftige valg.

Så hva nå?

EU varsler om nye skjerpede regler for grønn markedsføring og grønnvasking. Det som kommuniseres må kunne dokumenteres. Og er det så vanskelig da?

Svanemerket ønsker kunder velkommen til et frokostseminar der vi snakker mer om hva som kommer fra EU på grønn markedsføring, gir eksempler på god bærekraftskommunikasjon i praksis, og deler ut Svaneprisen for 2022. I tillegg presenterer Svanemerket sin første helnordiske kommunikasjonskampanje noensinne.

Ta med deg en kollega, og så ses vi til frokost og spennende diskusjoner.

Velkommen.

Program

  • 08:30-09:00: Frokost
  • 09:00: Velkommen
  • Hva kommer av regelverk fra EU om grønne påstander og grønnvasking?
  • Forbrukere stoler ikke på grønn markedsføring, hva nå? Innsikt fra Svanemerkets forbrukerundersøkelse.
  • Bærekraftskommunikasjon i praksis: Svaneprisen 2022
  • Svanemerket lanserer sin aller første helnordiske kommunikasjonskampanje
  • 10:00: Avslutning

Nominer din virksomhet til Svaneprisen 2022

Hvert år siden 2009 har Svanemerket delt ut Svaneprisen. Prisen har gått til en virksomhet som har utmerket seg ved å kommunisere tydelig om sitt faktiske bærekraftsarbeid, og som har brukt Svanemerket aktivt i sin markedsføring for å spre kunnskap og øke tilgangen på gode, grønne valg for forbrukere eller profesjonelle innkjøpere.

Nå kan du nominere din virksomhet til Svaneprisen 2022. Bidrag sendes inn som PPT til co@svanemerket.no innen 5.mai.

Vinneren får Svaneprisen, laget av Andreas Engesvik spesielt for Svanmerket. I tillegg lager vi en markedsføringscase, både video og nettsak, i etterkant av prisutdelingen som din bedrift kan bruke i egne kanaler, og som Svanemerket er med på å promotere.

Les mer om Svaneprisen og se kriteriene her.

Kontakt

For spørsmål om arrangementet, se kontakt under.