Verdens første svanemerkede sminke

Så skjedde det endelig, det mange har ventet på og spurt etter. Men som ingen produsenter har klart å levere. Det nye, danske merket Miild lanserer verdens første svanemerkede sminkeserie med 18 produkter.

Nesten hver tredje danske ønsker flere miljømerkede sminke-produkter. Det viste en undersøkelse YouGov gjennomførte for Miljømerking Danmark i januar 2017. Til nå har tilbudet vært lik null, men nå har Miild sertifisert både puddere, blush, bronzere, concealere, øyenskygger og highlightere – i alt 18 produkter.

— Endelig kommer det svanemerket sminke! Dette er nemlig noe forbrukere ofte har etterlyst i møte med oss. Mange vil gjerne kjenne seg like trygge når de kjøper sminke, som når de kjøper hudkremer og såper. Nå håper vi det ikke er lenge til vi kan få tak i disse produktene også i Norge, sier Anne-Grethe Henriksen, markeds- og kommunikasjonssjef i Svanemerket.

Navnet på verdens første svanemerkede sminke er Miild. Bak dette merket står to unge, danske makeup-artister som begge har opplevd allergi i forbindelse med bruk av sminke.

— Da min allergi ble forverret, og Tine hadde blitt så allergisk at legen hennes anbefalte at hun skulle slutte å gå med sminke, skjønte vi at vi måtte gjøre noe. Vi undersøkte markedet grundig, men det fantes ikke noe sminke vi kunne bruke eller stå inne for. Derfor bestemte vi oss for å utvikle vårt eget merke, sier Tanja Gregersen, den ene stifteren av det nye merket Miild.

Den første svanemerkede kolleksjonen fra Miild er på 18 produkter, blant annet pudder, øyenskygge og concealer. Felles for alle produktene er høy kvalitet – og få og rene ingredienser. Alle produktene er parfymefrie. Den første kolleksjonen består av multifunksjonelle produkter og en naturlig fargepallett.

Miild har valgt Svanemerket fordi de gjerne vil ta ansvar for naturen og for kommende generasjoner. – og fordi de ønsker å sette fokus på rene produkter og bærekraft i deres bransje.

Svanemerket er garantien for at produktene tilfredsstiller svært strenge krav til hva de kan være laget av og hvilke kjemikalier som er brukt. For eksempel inneholder de verken ingredienser som er på EUs liste over stoffer som er mistenkt for å være hormonforstyrrende, eller konserveringsmidler som er klassifisert som allergifremkallende.

Vi ville gjøre det enklere for forbrukerne, men samtidig vise for oss selv og andre, at det var at det var mulig å utvikle lekker og bærekraftig sminke uten skadelig kjemi.

Tine Svendsen, Miild

— Målet vårt har helt fra begynnelsen vært å lage sertifisert sminke, fordi vi selv syntes det var vanskelig å navigere i sminke-jungelen, til tross for at vi er makeup-artister. Vi ville gjøre det enklere for forbrukerne, men samtidig vise for oss selv og andre, at det var mulig å utvikle lekker og bærekraftig sminke uten skadelig kjemi – og det har vi endelig lykkes med, sier Tine Svendsen, den andre av stifterne til Miild.

Miilds produkter kan du blant annet kjøpe på Vita og Matas. Se også Miilds nettsider.