Svanemerkets solkremguide

Svanemerkets solkremguide
Enten du er liten eller stor trenger huden solkrem for ikke å bli brent. Svanemerket solkrem gir god beskyttelse, og er et godt valg for deg som er opptatt av både helse og miljø.
Tekst

Når sola steiker, trenger vi solkrem. Særlig viktig er det å sørge for at barna er godt beskyttet. Velg en av de mange svanemerkede solkremene, så unngår du både solskader og mange stoffer som verken er bra for huden din eller naturen.

Svanemerket er det offiselle miljømerket i hele Norden, og ble opprettet av myndighetene for å gi forbrukerne troverdig miljøinformasjon om produkter. Vi stiller svært strenge krav til hva svanemerkede hudpleieprodukter kan være laget av, og det er krevende for produsentene å innfri dem. Kravene er helhetlige, og tar hensyn til hvordan kjemikaliene kan påvirke helsen og miljøet.

Les mer om kravene våre her.

 

Trykk på lenkene for info om utsalgssteder.


Biotherm Water Lover er årets store nyhet. Den finnes med solfaktor 30 og 50, og selges i parfymerier over hele landet, og på nettbutikker for hudpleie og skjønnhet.

 

Dermica Sensitiv er en svanemerket solkrem fra Apotek1. Solkremen finnes i fire varianter: Dermica Sensitiv for ansiktet, med solfaktor 30 eller 50, og Dermica Sensitiv for kroppen, med faktor 30 eller 50. 

Camilla Pihl har svanemerkede solprodukter. Serien inneholder både solkrem for ansiktet med faktor 30, sollotion til kroppen med faktor 15 eller 30, en stift med spf 30 og en aftersun lotion. Produktene er parfymefrie og selges hos VITA. 

Harmoni fra VITA er en stor og svanemerket serie med 12 kremer, stifter, sprayer og aftersun. Solkremene har faktor 10, 15 eller 30. Stiftene kommer med faktor 30 eller 50. Solproduktene til barn har faktor 30 eller 50 og inneholder ikke parfyme.

Änglamark er Coops hudpleieserie. De har fem svanemerkede solprodukter på det norske markedet, med faktor 6, 15 og 30. Alle er parfymefrie og uten fargestoffer.

Rudolph Care er et dansk hudpleiemerke som svanemerker alle produktene sine. De har 14 ulike solkremer og sololjer til ansikt og kropp med faktor 15, 30 eller 50. Solkremene til barn har faktor 30 eller 50 og er parfymefrie. Rudolph care får du tak i på VITA.

Dermica KIDS solkrem er også laget av Apotek1. Den har faktor 30 og er ekstra vannfast. Som alle andre svanemerkede produkter til barn er også denne uten parfyme.

Meraki er en svanemerket solkremserie som består av en ansiktskrem med faktor 30, en lotion med samme beskyttelse og en stift med faktor 50. Meraki selges hos Bolina og andre interiørbutikker. Produktene er parfymefrie.