Barn og baby

Svanemerket hjelper deg å gi de minste en god start uten problemkjemi

Barn er ekstra sårbare, derfor er det viktig å tenke gjennom hvilke stoffer du omgir deg og familien din med. Hva kan du gjøre for å ta gode miljøvalg og gi barnet ditt en god start?

Små barn har små kropper som ikke er ferdig utviklet. Ved fødselen er babyhuden 30 prosent tynnere enn voksen hud, og den er mer gjennomtrengelig. Derfor er det spesielt viktig hvordan du steller huden til barnet ditt, og hvilke stelleprodukter du bruker.

Vår kjemiske hverdag

I kosmetikk og hudpleie, møbler, maling, elektronikk, leker, rengjøringsmidler, tekstiler, papir og mange andre produkter kan det være stoffer som er helseskadelige eller farlige for miljøet. Hver dag, hele livet, kommer vi i kontakt med slike stoffer hjemme, på jobb og i det offentlige rom. Stoffene forekommer kanskje bare i ørsmå mengder, men noen av dem lagrer seg i kroppene våre, og vi vet ikke nok om hvordan miksen av dem kan påvirke helsa og miljøet på lang sikt.

Det beste er å kutte ned på kontakten med stoffer som er helseskadelige eller farlige for miljøet. Det kan du gjøre ved å velge svanemerkede produkter til barnet ditt.

Les mer