Hotell – prima plassering er ikke nok

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet. Og at det er hyggelig der. Det er det første mange tenker på når de skal velge hotell. Vi er litt mer kravstore.

Et Svanemerket hotell har oppfylt mange tøffe krav blant annet til energi, vann og kjemikalier.

Det er herlig å være på hotell. God frokost, fine rom og deilig seng. For oss er et hotell som et samfunn i miniatyr. Vi stiller krav til både det du ser som gjest, og alt det usynlige som må være på stell for at hotellet skal være så miljøvennlig som råd, samtidig som du får den komforten du ønsker.

«De tre store»: Energi, vann og kjemikalier

Forbruk av energi, vann og kjemikalier, for eksempel. Dette er tre av de virkelig store driverne for hvor miljøbelastende hotelldriften er. Hoteller bruker mye vann til renhold og til den varme dusjen du unner deg. Det krever også mye energi å varme opp de store felleslokalene, alle gjesterommene og alt varmtvannet som brukes. Og ikke minst kreves det en god del kjemikalier til vask og rengjøring av rom, kjøkken og fellesarealer. Våre krav sikrer minst mulig miljøbelastning fra disse litt usynlige, men utrolig viktige, delene av hotellmaskineriet.

Miljøprofil på maten

Også matfatet betyr masse for hvor miljøvennlig hotellet er. Derfor stiller Svanemerket krav til utvalget av økologiske og gjerne kortreiste matvarer, vi forbyr at restauranten serverer mat fra en rekke truede skalldyr og fiskeslag, og krever at de alltid skal ha vegetariske retter å by på. I tillegg må et svanemerket hotell jobbe systematisk for å redusere matsvinn, og rapportere resultatene sine til oss med jevne mellomrom.

Et svanemerket hotell må dokumentere at de oppfyller 44 detaljerte obligatoriske krav og en lang rekke frivillige krav for å sikre at de reduserer miljøbelastningen sin overalt der de kan. Hotellene må strekke seg for å klare kravene, og de må dokumentere resultatene sine. Svanemerket på sin side, drar på kontrollbesøk til hvert enkelt hotell og går gjennom at alt er som det skal.

For å redusere miljøavtrykket til hotellet mest mulig. Mens du bare koser deg.

Vanskelig å få. Enkelt å velge

Svanemerket er vanskelig å få for produktene. Det gjør det enkelt for deg å ta gode miljøvalg selv om du ikke er miljøekspert selv.